+385 98 436 816 gidran@hugk.hr

Poštovani uzgajivači – vlasnici gidran konja

Kao što smo Vas obavijestili mailom 12.08.2020.g. HUGK ima u planu održati Nacionalnu izložbu Gidran pasmine konja. Izložba će biti nagradna, a odvijati će se u nekoliko kategorija ( pastusi, mlađe kobile, starije kobile, kobile sa ždrebadi i omice). Izložba će biti održana uz puno primjenjivanje svih mjera i preporuka Kriznog stožera civilne zaštite BBŽ za zaštitu protiv COVID-a 19. Izložbeno ocjenjivanje grla obavljati će naši poznati stručnjaci iz područja konjogojstva.

Izložba će se održati 15.11.2020.g.(nedjelja) na prostoru Bjelovarskog sajma u Gudovcu.

Za sudjelovanje na izložbi neophodno je ispuniti prijavu i to popunjavanjem Obrasca PKO (Prijava kopitara za odabir) koji možete preuzeti na našoj internet stranici hugk.hr ( Uzgojna dokumentacija-općenito). Pored prijave, sva grla moraju imati važeći nalaz IAK ( ne stariji od godine dana) upisan u putovnicu grla.

Prilikom okupljanja obavljati ćemo i druge uzgojne aktivnosti, ovisno o vašim potrebama ili obvezama prema Uzgojnom programu. Tako ćemo izvršiti i službeno ocjenjivanje grla koja još nemaju ocjenu, žigosanje ždrebadi, ispit radne sposobnosti za pastuhe, uzimanje uzorka grive za banku podataka grla i sl. Kako očekujemo dosta navedenih dodatnih aktivnosti, postoji mogućnost rada i tokom subote ili ponedjeljka o čemu ćete biti pravodobno obaviješteni. Zato je neophodno da u prijavi sudjelovanja na izložbi naznačite pri dnu stranice obrasca PKO tu dodatnu aktivnost ( ocjenjivanje grla, ispit radne sposobnosti i sl.)

Bjelovarski sajam je osigurao dovoljan broj boksova za naša grla, a isti će biti otvoreni od subote 14.11.2020.

Pozivamo sve zainteresirane da dostave svoje prijave za sudjelovanje putem elektronske pošte gidran@hugk.hr najkasnije do 31.10.2020. ili poštom na adresu HUGK-a. U slučaju dodatnih pitanja ili nejasnoća možete nas kontaktirati na 099 6820 180 Ivan Hlebec Ivkanec, administrativni tajnik HUGK-a, ili 098 436 816 Branko Kovačić, predsjednik HUGK-a.